Woning T&T

Het project met een gevelbreedte van 11,74 m  en een totale bebouwde grondoppervlakte van 235m2 omvat de vrijstaande ééngezinswoning .

Zo wordt het hoofdvolume ingeplant op dezelfde bouwlijn als de aangrenzende   bestaande bebouwing dit op 8m van de rooilijn; ten opzichte van de zijperceelsgrenzen wordt de minimum opgelegde 3m gerespecteerd. Het volume strekt zich uit over 2 verdiepingen, het bovenliggend verdiep wordt gelijk gelegd met de bouwlijn van de aangrenzende buren; het onderliggend gelijkvloers nivo wordt een deel teruggetrokken voorzien ten opzichte van het bovenliggend zodat vooraan een overdekte carport kan voorzien worden. Het nieuwbouwvolume is visueel gericht naar het prachtig achterliggende uitgestrekte landschap die volgens gewestplan tot zone agrarisch gebied behoort. Zowel de achtergevel op verdieping als op het gelijkvloers wordt dan ook maximaal opengewerkt naar het landschap toe. De woonfunctie wordt verder aangevuld met een ruimte voor bureel, een zone om klanten te ontvangen of te vergaderen. Ook is er een specifieke inspreekruimte aanwezig op de verdieping gekoppeld aan een landschapsbureel.

Via de overdekte carport, die plaats geeft aan twee autostaanplaatsen, wordt de inkom voor de werkruimte (bureel) voorzien. Zijdelings het volume wordt een bijkomende inkom voorzien voor privé functie. De berging/wasplaats wordt links aan de keuken in het volume gesitueerd  met aparte buitentoegang. Ondergronds wordt een prefabkelder voorzien thv beroepsgedeelte dit om de technieken en extra berging in onder te brengen. De tuin is in het westen gelegen, de privé inkom rechts aan de noordzijde en de inkom voor het werkgedeelte aan de straatzijde bevindt zich oostelijk. Het werkgedeelte heeft niet alleen een aparte inkom maar ook een aparte gesloten trap tussen de verdiepen om publiek en privé volledig gescheiden te houden.

In het privé gedeelte komt men via een half open trap op het bovenliggend verdiep waar zich 3 slaapkamers bevinden, 2 badkamers en een grote nachthal met veel bergruimte. Een dakterras over de gehele breedte van de kamers versterkt het doorzicht naar buiten toe en die de bewoners ook op dit nivo in maximaal contact brengen met de tuin en het weidse landschap. De raamopeningen werden zo veel mogelijk gebundeld enerzijds om de woning de nodige privacy te geven ten opzichte van de buren, anderzijds om maximale lichtinval binnen te brengen.

Voor de gevelafwerking werd voor het volledige volume gekozen voor witte gevelbepleistering op isolatie. Op deze manier wordt extra aandacht gegeven aan de vormentaal en straalt het geheel een zekere rust en harmonie uit. De woning wordt traditioneel opgebouwd met snelbouwbakstenen voorzien van noodzakelijke structerele betonelementen, alles afgewerkt met sierpleister op isolatie. De platte dakopbouw wordt uitgevoerd als warm dak. Een doorlopend zwart alu dakrandprofiel over alle vrijstaande gevels markeert de horizontaliteit van het project. De gevelopeningen worden ingevuld met gelakt zwart aluminium schrijnwerk met glas. Onderaan de carport wordt een verticale geprofileerde aluminium gevelbekleding voorzien die om de hoek doorloopt en beide inkomdeuren met elkaar verbindt. Ten opzichte van de binnenvloerafwerking ligt de buitenpas 2cm lager zodat drempelloos de woning kan betreden worden. Vanaf de inkomdorpel wordt een helling van 1,5% voorzien (rolstoeltoegankelijk) naar de straatzijde toe. Dit levert een nivoverschil van 15cm.  Aan de achterzijde wordt in het verlengde van het overdekte terras een zonneterras + zwembad voorzien.


more
/